Cor / Educație Muzicală

1. De ce COR şi EDUCAŢIE MUZICALĂ ?
– Deoarece corul este modalitatea prin care poţi demonstra practic ceea ce ai învăţat teoretic. Iată câteva beneficii: dezvoltarea sensibilităţii şi a afectivităţii, disciplinarea altor facultăţi, aportul la educaţia estetică, dezvoltarea sentimentelor morale, multiplică dezvoltarea inteligenţei, memoriei, cunoaşterii şi dezvoltarea gândirii muzicale. Muzica contribuie la unirea dintre oameni, prin muzică transmiţându-şi sentimente, idealuri şi concepţii.
– Posibilitatea de a lucra din dublă ipostază: cea de lider (solist) și cea de membru, parte integrantă a corului (ceea ce ajută la o mai bună comunicare între membri și stabilirea unor relații atât din punct de vedere profesional (muzicale), cât și personal (de prietenie).

2. La ce vârstă poţi începe cursurile de COR şi EDUCAŢIE MUZICALĂ ?
– Oricând peste vârsta de 3 ani.

3. Ce vei învăţa la cursurile de COR si EDUCAŢIE MUZICALĂ ?
– Integrarea altor arte în timpul audiţiei muzicale (teatru, desen, percuție corporală, etc), cunoaşterea şi descifrarea elementelor de limbaj muzical necesare în interpretarea şi receptarea muzicii, control asupra: înălţimii vocii, a intensităţii, calităţii şi a timbrului vocal, calitate plăcută a emisiei vocale, încredere și stăpânirea emoțiilor în timpul cântului vocal, rezonanţă solidă, vibratto plăcut, efectuarea sunetelor joase și înalte cu lejeritate vocală, volum potrivit, respirație efectuată corect și lejer, pronunţie corectă a cuvintelor, flexibilitate în trecerea de la un registru vocal la altul, stăpânirea mai multor genuri de muzică în cânt ( clasic, jazz, pop, rock, folcloric, acapella, etc), acompaniere ritmică a cântecelor interpretate folosind corpul sau diferite obiecte sonore şi instrumente de percuţie.
– Vei învăța să devii parte a unui colectiv, cu atribuții și satisfacții, vei fi responsabil și totodată un ajutor pentru colegii tăi.

4. Ce repertoriu vei aborda ?
– De la Bach la Beatles – Repertoriul preclasic, clasic, romantic, modern, impresionist, conemporan, Pop, Pop-Rock, Jazz, Acapella, repertoriu Disney, muzică de film, reducţii ale marilor opere simfonice. -> Vom jongla cu multe genuri muzicale: de la muzica de film și Disney până la cea acapella, de la folclor la pop, de la colinde la repertoriu internațional.
– Metode/Concepte contemporane de predare a muzicii: Carl Orff, Emile – Jacques Dalcroze, ), Keith Terry, Metoda BAPNE.

5. Cât de mult trebuie să studiezi ?
– Cel puţin 20 de minute pe zi pentru începători, iar celor avansaţi recomandăm 1h/zi.

6. Unde vom fi văzuţi ?
– În spectacolele şi recitalurile organizate de Apollo Arts.
– Concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale.

7. Ce-mi trebuie pentru asta ?
– Perseverenţă, timp, voinţă, pasiune, dorinţă, răbdare şi voie bună !

8. De ce la Apollo Arts ?
– Pentru că noi aici, la Apollo Arts, folosim arta ca mijloc principal de exprimare, simţire şi trăire.
Ne place să credem că pasiunea noastră pentru artă se transmite tuturor celor care sunt deschişi să o îmbrăţişeze. Cu toţii suntem artişti, dar puțini dintre noi au curajul să o exploreze, iar la Apollo Arts, folosind metode contemporane de predare, reuşim cu succes să însufleţim exprimarea artistică din fiecare persoană care face parte din familia noastră.
Prin abordarea simbiotică a conceptului artistic, spectacolele Apollo Arts se definesc printr-o fuziune a artelor.
Te aşteptăm să descoperi artistul din tine!

Phone: 0747276556
Strada Lânariei nr 93-95, sector 4, etaj 2
Romania, Bucuresti
Mesaj instant Apolloarts